Bij de modetrends voor de feestdagen zagen we veel kledingstukken met glitter voorbijkomen. Maar hoe combineer je zoiets? In deze how to wear lees je hoe je een paillettenjurk kunt dragen.

Jurkjes met pailletten zijn absoluut een trend deze feestdagen. De fonkelende pailletten geven je een feestelijk uiterlijk, dat prima past bij Kerst en Oud en Nieuw. Maar jurkjes met pailletten trekken ook veel aandacht. Het is daarom belangrijk om ze goed te combineren.

Back to Black


Om de glittertrend toch een beetje subtiel te houden, kun je kiezen voor een zwarte jurk met pailletten. Deze kun je combineren met de andere modetrends voor de feestdagen, zoals edelsteentinten. Kies een clutch in een tint als rood, geel of blauw en match deze met je armband en oorbellen.

Gold


Dit gouden jurkje van Marchesa is een echte blikvanger. Het is dan ook zonde om hier iets overheen te dragen, waardoor een jasje of vestje is hierbij overbodig. Zwarte pumps leiden de aandacht niet af van je jurkje, maar met een gouden detail zoals in deze Louboutins zorg je er wel voor dat je outfit één geheel is. Kies een eenvoudige zwarte clutch om je outfit helemaal af te maken.

Rood


Dit rode strapless paillettenjurkje van Badgley Mischka is niet voor iedereen geschikt. Door de bloemen op de onderkant gaat er veel aandacht naar de benen en billen, deze moeten dan ook wel in vorm zijn. Hoge hakken maken je benen nog langer, waardoor ze ook slanker lijken. Bij een rood paillettenjurkje als deze kun je de schoenen het beste heel eenvoudig houden. Aarzel niet om trends te combineren, zoals het paillettenjurkje met een bontjasje. Het jasje gaat natuurlijk uit zodra het feest echt begint!