Miss Piggy is hard bezig om de modewereld te veroveren. Want nadat zij verkozen werd tot muze van Marc Jacobs schittert Miss Piggy nu ook in andere designerjurken.

In het november nummer van Instyle is Miss Piggy te zien in mooie designerjurken. Voor de 8 pagina’s tellende fotoshoot werd het bekendste varkentje van Hollywood gekleed in creaties van Brian Atwood, Giles & Brother, Jason Wu, Suno, Opening Ceremony en Prabal Gurung.

Uitgesproken persoonlijkheid

Zo koos Prabal Gurung voor een chique klassieke jurk. “Ik wilde Miss Piggy niet in iets hullen waarin haar uitgesproken persoonlijkheid verloren zou gaan, daarom heb ik haar een simpele, klassieke jurk gegeven in een neutrale kleur. Daarnaast complimenteert de empire taille haar figuur bijzonder goed,” liet Grunung weten.

Toch koos Jason Wu voor een iets opvallendere outfit. “Haar humor, flamboyante voorkomen en joie de vivre inspireerden me om een decadente verenjurk te ontwerpen die haar meest sensationele eigenschappen benadrukt,” aldus de designer. Verder nam Brian Atwood de schoenen van Miss Piggy voor zijn rekening. “De gehakte sandaal met bandjes leek de beste manier om haar hoeven te complimenteren,” vertelt de schoenenontwerper.

Ben je benieuwd waar opeens de modehype rondom Miss Piggy vandaan komt? Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met de nieuwe Muppets film die binnenkort in première gaat. Maar volgens Ariel Foxman, managing editor van InStyle, heeft het magazine vooral gekozen voor het blonde varkentje omdat haar voorkomen simpelweg tijdloos is.