Naast een mooie tas en een paar schoenen maakt de juiste zonnebril je outfit pas echt compleet. Daarom vind je hier de zonnebrillen trends van 2012.

Nu de zomermaanden weer bijna voor de deur staan, kan de zoektocht naar de perfecte zonnebril beginnen. Brillen zijn er dit seizoen in allerlei maten, vormen en kleuren. Want wat dacht je van een model met sportieve invloeden of van een met speelse hartjes of cat eye montuur? Kortom, er is genoeg te vinden, maar om de keuze alvast iets makkelijker te maken staan hier de zonnebrillen trends van 2012.

Gradiënt


Zonnebrillen met gradiënt glazen zijn niet iets nieuws, maar aankomende zomer hebben de designers deze stijl massaal omarmd. Zo kozen Tommy Hilfiger, Adam, Yigal Azrouel en Dolce & Gabbana voor brillen met keur overloop.

Sport


Het thema sport speelt een belangrijke rol in de zonnebrillentrends van 2012. Waardoor deze bril niet meer alleen weggelegd is voor sportieve mensen. Onder andere Phillip Lim, Rag & Bone en Fendi verwerkten sportieve elementen in hun zonnebrillen.

Cat eye


Het cat eye montuur is al een tijdje trendy en ook dit seizoen blijft het van de partij. Deze brillenvorm is er in verschillende kleuren, prints en stijlen. Anna Sui en Proenza Schouler kozen bijvoorbeeld voor de uitbundige cat eye en Tory Burch voor een meer sobere variant.

Rond


De ronde bril is een klassieker en wordt dan ook door veel celebrities gedragen. Maar de ronde zonnebril is ditmaal alles behalve simpel. De monturen zijn versierd met prints of bezet met kristallen en de glazen zijn voorzien van kleur. Merken als Viktor & Rolf, Erdem en Stella McCartney lieten hun oog vallen op rond.

Opvallend


Diamantvormige, ovale en hartjes brillen in sprekende kleuren als rood, geel, blauw, roze en groen zijn deze zomer heel populair. Deze opvallende zonnebrillen trend van 2012 kwam onder meer voorbij over de catwalk van Karen Walker, Marc by Marc Jacobs, Jeremy Scott en Dolce & Gabbana.

Foto’s via Style