moslima mode items
Een tijdje terug kwam ik op Lanitanl, de blog van Layla Celik, terecht. Ik heb haar toen gevraagd om een gastblog te schrijven voor Modeblog en het restltaat is een artikel over 10 mode items die elke moslima in haar kast moet hebben.

Wij als moslimvrouwen willen bedekt maar ook een beetje modieus zijn. Ook al zijn onze kledingkeuzes anders dan die van een niet moslimvrouw. Want ook wij kunnen elke ochtend stressen over wat we vandaag moeten aantrekken. Daarom vind je hier 10 mode items die elke moslima in haar kast moet hebben.

Maxi jurk

Elke moslimvrouw moet minimaal 1 maxi jurk in haar kast hebben hangen. Het liefst in het zwart. Met een zwarte maxi jurk kun je alle kanten op. Draag er een mooie roze blazer overheen als je naar je werk of naar school gaat. Wil je gaan shoppen met je vriendinnen dan staat een spijkerjasje er ook erg mooi op. Zelfs een leren jasje staat erg netjes als je uitgaat.

Maxi rok

Naast een maxi jurk kan een maxi rok ook niet vergeten worden en dan liefst rokken in alle kleuren van de regenboog. Hoe meer hoe beter! Je kunt het combineren met een losse blouse en een shirt met lange mouwen. Wat ook erg mooi en stoer staat, is een blouse van spijkerstof en het liefst met studs erop. Het geeft je een eigenwijze look vol zelfvertrouwen!

Blouse

Met een ruimvallende semitransparante witte blouse kun je zo veel kanten op. Met een maxi rok staat het heel netjes. Je stopt alles in je rok met een riempje of doe alleen de voorkant van de blouse in je rok. Dit is nu heel erg in en zie je steeds meer.

Blazer

Een blazer is zo veelzijdig, je kunt het zowel sportief als zakelijk dragen. Draag het met een maxi jurk voor je werk of school. Een maxi rok in bijvoorbeeld zwart en een mooie blazer in een felle kleur staat je fantastisch. Een blazer is een blijvende klassieker en elke moslima heeft het nodig in haar kast. Ook al ben je niet heel erg slank een blazer is je beste vriend.

Sjaals

Van sjaals kan je nooit genoeg hebben. Wij moslima’s houden van variatie en willen dan ook het liefst elke dag een andere dragen het hele jaar door. Uni kleuren of een printje, het maakt voor ons niet uit. Als het maar past bij onze outfit.

Onderkapjes

Naast sjaals kan je niet zonder onderkapjes die je onder je sjaal draagt. Er zijn vrouwen die ze niet gebruiken, maar uit mijn ervaring is het beter dat je toch een onderpakje draagt. Je sjaal blijft beter zitten, je kunt naalden gebruiken als je je sjaal vast zet en je ziet je haar er niet doorheen.

Pumps

Moslima’s dragen pumps meer op feesten, zoals een hennafeest of op een bruiloft, en in het dagelijks leven meer ballerina’s. Ben je niet gewend om op hoge hakken te lopen begin dan eerst met een hakhoogte van 4 centimeter en probeer er regelmatig op te lopen. Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je steeds hoger.

Handtas

Naast sjaals kunnen wij niet zonder een matchende handtas. Hoe groter hoe beter. We willen vaak veel meenemen en in een klein handtasje past dat niet. Een handtas maakt je hele outfit compleet. Een tijdloze tas kun je voor elke outfit gebruiken.

Ballerina’s

In het dagelijks leven is het dragen van ballerina’s makkelijk, maar toch modieus. Zwarte ballerina’s kunnen met elke outfit en het staat nog heel erg chic ook, vooral met studs erop. Ga je naar een bruiloft en je draagt hoge pumps, dan zijn ballerina’s ook erg handig om mee te nemen.

Sieraden

Een simpele gouden armband, ring of ketting kan je outfit een beetje opfleuren. Je outfit is immers maar kaal zonder een beetje bling bling. Je hoeft niet op te vallen met goud, maar een klein dun schattig armbandje of ring maaken het net even anders.