De nieuwe jaarlijkse editie van Specialbite Magazine is sinds afgelopen maandag weer uit! Eten, genieten in een bijzonder gestylde omgeving met fijne bediening op originele locaties. Alle reden dus om snel een paar heerlijke avondjes uit te plannen.

Het is al weer de vijfde editie van dit hippe tijdschrift en daarom was er een feestelijke presentatie in Café Bar Restaurant Werck op de Prinsengracht in Amsterdam. De dresscode was ‘special’ en dat geeft in Nederland meestal een heel divers modebeeld.

Mooie, frisse oestermeisjes in het wit serveerden bekwaam deze zilte schelpdiertjes met verleidelijke inhoud. Er was natuurlijk champagne (met een aardbeitje erbij) en heel veel andere hippe sapjes en knabbels. De tunes van de DJ maakte alles extra lekker.

Ook dit jaar was het weer dringen voor de restaurants om in de leukste restaurantgids van Nederland te komen. Want er zijn afgelopen tijd weer zoveel nieuwe culinaire hotspots bijgekomen!

De nieuwe generatie koks blijkt meer en meer te kiezen voor topkwaliteit maar dan wel zonder de ongemakkelijke setting van fluisterende obers en ijzige stiltes. Zij hebben juist heel veel nieuwe frisse ideeën over de menukaart, de locatie en het interieur. En ‘shared dining’ blijkt nog steeds heel populair. Wel zo gezellig, vinden wij.

Naast de 501 leukste adressen voor elk budget, vind je ook de razend populaire top-10’s zoals b.v. Glitter & Glamour, Logisch Biologisch of Toetjes & Zoetjes.

Op nummer 1 staat dit jaar een new & hot restaurant in Asten (vlakbij Eindhoven) met de naam Puur. Wij hebben alvast een reservering gepland in hun nieuwe restaurant in Rotterdam met de naam Ivy. Want iemand die graag met bladgoud kookt en ooit bedacht om bij een zeevruchtengerecht oordopjes te serveren voor wat zeegeluiden, daar willen we wel aanschuiven!

Voor € 8,95 heb je een superleuke gids waar je een jaar lang inspiratie uit kunt halen. Eet smakelijk en… vergeet niet om je stylish aan te kleden als je uit gaat eten.

Liefs & lyfs, Lyida

Add Your Comment