Bas Kosters presenteerde donderdagavond tijdens de Amsterdam Fashion Week 2011 zijn winter 2011 – 2012 collectie. De ontwerper verraste zijn publiek met fantasierijke show vol met vogels, stippen, veren en frappante hoofddeksels.

Of de collectie mode is, daar kun je over discussiëren maar spectaculair is de bonte show van Bas Kosters wel! Fashion Mutant. En wie wil nou af en toe niet muteren, even transformeren tot een compleet ander iemand en uit je dak gaan. Bas Kosters liet zien hoe dat kan.

Na veel oh’s en ah’s voor de nieuwe Bugaboo ontworpen door Bas Kosters die ook maar meteen daarna geleverd werd aan new Born baby boy Phyllon van Doutzen en Sunnery, zo vernamen wij op Twitter, begon de show. Een kinderwagen op de catwalk. Handig ter ondersteuning voor als je moeite hebt met op hakken lopen.


Maar tsja, wat zullen we zeggen over de feestbeesten op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week met snaveltjes door een feestmuts op de mond en vroegere herinneringen aan Wickie de Viking. Als Bas himself daarna al krioelend op de catwalk nog een moppie zingt en speelt, is het partijtje compleet.

Kortom, het maakt niet meer uit of het mode of feest is. Het is leuk om naar te kijken en iedereen wordt er vrolijk van. Dus als je mode niet te serieus neemt (why should you?) is dit een show om gewoon lekker blij van te worden. En voor degene voor wie het leven een groot feest is en lak heeft aan de gevestigde orde en stijl is deze collectie wellicht een gezellige en aparte optie.

[pro-player]https://www.aifw.nl/assets/media/VIDEOS/JAN11/0127/BASKOSTERS/AIFW+jan+2011BASKOSTERS+H264.mov[/pro-player]

Foto’s via Peter Stigter
Video via Frequin

Add Your Comment