Lhana Marlet presenteerde gisteren tijdens Amsterdam Fashion Week 2011 haar collectie Eva’s Apple Revisited. De ontwerpster deed dit tijdens het Fashionlab onderdeel, het platform voor jong talent.

De collectie die Lhana Marlet onthulde op de Amsterdam Fashion Week is een mooie ode aan haar creatieve moeder en staat in het teken van natuurelementen. Het zag er allemaal lekker uit en de modellen liepen tenminste fatsoenlijk op de hakken. Hoera!

De collectie verwijst naar Eva, de moeder van Lhana Marlet;  modeontwerpster en oprichtster van het label Eva’s Apple. De bijzondere creatieve geest van haar moeder is doorvertaald naar een eclectische collectie die zowel speels als ook stoer oogt.

Op de catwalk zagen we op natuur geïnspireerde grafische prints van sterren, kwallen tentakels, reptielenhuid en boomtakken. Door het gebruik van luxe chiffons en zijden in combinatie met katoen en jersey creëerde zij een nonchalant street meets chic gevoel. Natuurlijke kleuren waaronder wit en groen gemixt met knalkleuren uit de kosmos. Remastered legerjacks worden gedragen over zijde printleggings en bodysuits, met als resultaat een moderne en fris look.

Foto’s via Peter Stigter

Add Your Comment