Vorige week stond de modewereld op zijn kop toen bekend werd dat ontwerper Alexander McQueen zelfmoord had gepleegd. Afgelopen weekend bezocht ik de boetiek van Alexander McQueen in Londen.

Donderdag 11 februari werd Alexander McQueen dood aangetroffen in zijn huis in Londen. De Britse ontwerper heeft zichzelf, op 40 jarige leeftijd, van het leven berooft door zichzelf in zijn kledingkast op te hangen.

Tijdens mijn verblijf in Londen kwam ik langs de Alexander McQueen boetiek in Old Bond Street. In beide etalages van de winkel stond slechts een bos witte rozen en bordje met daarop de boodschap dat Alexander McQueen is overleden en dat de familie hoopt op begrip. Daarnaast was in de winkel een altaar was ingericht waar bloemen en foto’s lagen.

Alexander McQueen’s familie verkeert momenteel in diepe schok. De familie moet namelijk niet alleen de dood van Alexander McQueen zelf verwerken, ook de moeder van de modeontwerper overleed onlangs. Zo liet McQueen’s broer Michael weten aan The Telegraph: “Het is een moeilijke en harde periode. We rouwen. Iedereen is te emotioneel om ook maar iets te zeggen.”

Over waarom McQueen zelfmoord heeft gepleegd zijn geen officiële berichten uitgegeven. Wel worden de geruchten steeds hardnekkiger. Zo melde een bron aan de Daily Mail dat de designer de dood van zijn moeder niet kon verkroppen. “Hij kon zijn bed niet uitkomen en voor de voorbereidingen voor zijn show in Parijs kon hij geen kracht meer opbrengen,” liet de bron weten.

Natuurlijk is sinds de dood van McQueen ook de geruchtenstroom omtrent het voortbestaan van zijn label opgang gekomen. Volgens analisten zou het label zonder Alexander McQueen aan het roer niet rendabel zijn.

Add Your Comment