Modeketen Topshop heeft een jurk van Alexander McQueen nagemaakt. Op zich niets nieuws in modeland, alleen is de timing wel een beetje slecht gekozen.

In de nieuwe collectie van Topshop zit een jurkje dat verdacht veel overeenkomsten vertoont met een jurk uit de zomer 2010 collectie van Alexander McQueen. Het gaat om een geel jurkje met een barokprint uit de Plato Atlantis collectie van McQueen.

Het is geen groot geheim dat Topshop, en andere modeketens, zich wel vaker laten inspireren door bekende designers. Alleen vraag ik me af of Topshop dit jurkje niet beter had kunnen overslaan. Alexander McQueen pleegde immers ruim een maand geleden zelfmoord. Nu is het net alsof Topshop geld wil verdienen aan de dood van de modeontwerper.

Hoogstwaarschijnlijk had Topshop het jurkje al lang voor de dood van McQueen gekopieerd, maar toch vind ik het een vreemd idee.  Ondanks dat denk ik wel dat het goed gaat verkopen. Er was na McQueen’s dood immers ook meer vraag naar zijn kleding en een goedkope kopie zal dan ook met open armen ontvangen worden.

Add Your Comment