Gisteren werd tijdens de Parijs Fashion Week de Alexander McQueen zomer 2011 collectie onthuld. Het bijzondere aan deze show was dat het de eerste Alexander McQueen collectie is gemaakt door Sarah Burton.

Na het overlijden van Alexander McQueen werd zijn assistente Sarah Burton aangesteld als hoofdontwerper van label. Waardoor zij gisteravond de zware taak had om het werk van de geprezen ontwerper voort te zetten. Burton deed dit met een mooi collectie waarin zij zowel McQueen’s stijl als haar eigen ontwerpen combineerden.

Voor de Alexander McQueen collectie van zomer 2001 had Sarah Burton zich laten inspireren door de natuur. Op de catwalk zagen we echte McQueen jurken versierd met veren, broderie, geplooid tule, goud draad en met felgekleurde prints. Veder kwamen er jasjes met military invloeden of gemaakt van bladeren voorbij.


Qua kleuren koos Burton voor wit, goud, zwart, oranje en geel wat zij aanvulde met een opvallende vlinder- en bloemenprints. Deze kleuren kwamen goed tot uiting in de lichte stoffen die waren verwerkt in de creaties. Wat ervoor zorgde dat de collectie qua silhouet op McQueen leek, maar wel gecombineerd werd met het optimistische en lichtere stijl van Burton.

Foto’s via Style.com

Add Your Comment