De topper tot nu toe op de Amsterdam Fashion Week was wat mij betreft de show van Claes Iversen. Vrijdagavond showde de jonge Deense ontwerper zijn collectie voor de herfst/winter van 2010 met als thema ‘La Petite Femme’.

Claes Iversen zette een collectie neer waarin een prachtig verleidelijk beeld van verfijnde vrouwelijke onschuld centraal stond. Van enerzijds het ondeugende meisjesachtige en anderzijds ook een volwassen collectie met heldere lijnen. Zachte elementen gemengd met harde lijnen. Onschuld en naïviteit met een volwassen feminine uitstraling.

Ik viel als een blok voor de romantische witte blouses met roesjes. Gecombineerd met lange geruite rokken van wol. Een stijl die deed denken aan de jaren zestig en zeventig. De beeldschone avondjurken van rood velours zou ik zo aantrekken voor een feest met champagne!

Er kwamen prachtige rechte jurkjes voorbij van wol en organza bewerkt met pailletten en kralen. Verder een aantal opstaande schouders en bolle rokken, gevoerd met organza, waardoor de vormen lekker extra opvallen.

De eyecatcher was een openstaande jas met roesjes aan de binnenzijde. En de kleuren waren een feest voor het oog: Bordeaux, koraal, abrikoos en goud gecombineerd met grijs en marine. De muziek was zoet en lief en eindigde met “you got the love I need to see me through.”

Al met al heerlijk meisjesachtig en romantisch voor de ‘petite femme’ (zoals ik, hoera!). Veel zachtroze en bloemetjes in de vorm van pailletten. Gemixt met het stijve beeld van onder andere knielange rokken en mouwen tot de elleboog werd het een verleidelijk beeld van typisch verfijnde vrouwelijke onschuld. Hoe zinnenprikkelend!

De collectie is volgens Claes Iversen de meeste bewerkelijke ooit en dat was te zien. Al dat prachtige borduurwerk, de kralen en de bloemen en de vintage details. Fantastisch mooi gedaan. Aan het einde van de show was er natuurlijk de witte bruidsjurk. Een indrukwekkend kolossaal exemplaar met honderden parels en vierkante pailletten. Zelfs het hoofd en gezicht van het model waren er mee bedekt.

Het is overduidelijk dat deze vakkundige ontwerper passie heeft voor couture. Claes Iversen, ga nog maar even staan want je verdient een groot applaus.

Add Your Comment