Gisterenavond showde Iris van Herpen haar zomer 2011 collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week. Haar collectie genaamd Crystallization was sprookjesachtig en experimenteel tegelijk.

Iris van Herpen heeft zich voor haar Crystallization collectie van volgend jaar zomer laten inspireren door de overgang van water naar kristal. En hoewel de show slechts uit 10 creaties bestond, de volledige collectie wordt aankomende september tijdens de Londen Fashion Week gepresenteerd, kregen we toch een heel goed beeld van wat dit inhoudt.

Op de catwalk zagen we modellen gehuld in krachtige, met de handgemaakte en voornamelijk nude kleurige outfits. Een aantal creaties was voorzien van waterachtige elementen, zoals plastiek uitstekels die op stromend water moesten lijken. Daarnaast kwam er ook een top voorbij met een 3D print die geïnspireerd is door de sculpturen Daniel Widrig.

Hoewel ik moet toegeven dat Iris van Herpen niet mijn favoriete ontwerpster is, liet deze collectie wel weer zien dat er in Iris een echt kunstenares schuilt. Haar ontwerpen zijn mooi, experimenteel, maar niet echt draagbaar.

Foto’s via Team Peter Stigter

Add Your Comment