Afgelopen woensdag, tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week, presenteerde het ontwerpersduo Truus en Riet Spijkers hun nieuwe lijn genaamd SIS. Deze collectie is de betaalbare tegenhanger van hun bestaande Spijkers en Spijkers modelijn.

Voor hun allereerste SIS collectie voor zomer 2011 lieten de tweelingzussen zich inspireren door het Nederlandse lied ‘Daar was laatst een meisje loos.’ In dit liedje gaat een meisje verkleed als matroos op zoek naar avontuur aan boord van een schip van de kapitein op wie zij verliefd is.

Deze onafhankelijke vrouw was ook precies wat we terug zagen komen in de SIS zomercollectie. Modellen gehuld in jumpsuits, jurkjes, taillebroeken en blazers liepen over de catwalk. Ook zagen we prints van zeepaardjes en schelpen, gevouwen papegaaien en bootjes op de kragen van de kleding en een zeer maritiem kleurenpalet van zeegroenen en blauwe tinten gecombineerd met zwart en wit.

Al met al showende de Spijkers zusjes een leuke en draagbare collectie. Die met prijzen tussen de €85 en €350 een betaalbare variant is op hun bekende Spijkers en Spijkers lijn.