Omdat Vogue in september 120 jaar bestaat, pakt het magazine ditmaal groots uit met het dikste septembernummer ooit. In deze editie brengt Anna Wintour een ode aan haar eerste Vogue cover.

De allereerste Vogue cover van Anna Wintour verscheen in 1988. Model Michaela Bercu droeg hierop een jasje van Christian Lacroix met daaronder een jeans. “Het jasje was eigenlijk deel van een pak, maar Michaela paste niet in de rok. Het model kwam terug van een vakantie in Israël en was dikker geworden,” vertelt Wintour. Daarom werd er een jeans uit de kast gehaald waar het model wel in kon en voor het eerst op de cover geshowd.

Toen het magazine eenmaal bij de drukker lag, belde deze verbaasd op met de vraag of er misschien een fout was gemaakt. Maar er was geen fout gemaakt, alleen een model dat wat dikker was geworden waardoor mensen dachten dat ze zwanger was.

Volgens Anna Wintour werd er dan ook hevig gespeculeerd over de het idee achter de cover. “Hoe dan ook, hierna kwamen mensen met allemaal interpretaties. Het was een mix van high en low fashion, een zwangerschap moest worden verdoezeld of het zou met religie te maken hebben. Maar geen van deze roddels waren waar,” zegt de hoofdredactrice van Vogue.

Favoriete Vogue foto’s

Daarnaast koos Anna Wintour ook voor dit septembernummer haar 14 favoriete Vogue foto’s van de afgelopen 120 jaar uit, waaronder de jeans cover. Verder zitten er veel zwart-wit kiekjes tussen en wat ook opvalt, is dat er op geen enkele afbeelding een celebrity te zien is.

Add Your Comment