De Armani couture collectie winter 2011 werd deze week onthuld in Parijs. Voor de collectie liet Giorgio Armani zich inspireren door Japan.

Giorgio Armani presenteerde de Armani couture collectie winter 2011 tijdens de Haute Couture Week in Parijs. De ontwerper brengt met deze lijn een ode aan Japan, omdat hij net als veel andere ontwerpers aangeslagen was door de zware aardbeving van afgelopen maart.

De Armani couture wintercollectie is een vertaling van een exotische stijl in een Italiaans couture jasjes. Armani gebruikte voor zijn creaties zowel invloeden van het oude als het nieuwe Japan. Zo bevat de collectie strapless jurken met lichte kimono invloeden, hoge taillebroeken, jasjes met scherpe schouders, fluwelen capes en avondjurken versierd met kristallen, pailletten en franjes.


Qua kleuren koos Armani natuurlijk voor zwart wat hij aanvulde met wit, oranje en roze. Verder verwerkte hij typische Japanse prints in zijn creaties zoals de lotusbloem, parasolletjes en cherry blossoms. Dit samen met de zijn bijzondere ontwerpen leverde een prachtige Armani couture collectie voor winter 2011 op.