Arnhem krijgt een eigen Fashion Week. Kortom dat betekent dat de Amsterdam Fashion Week, die volgende week van start gaat, er een concurrent bij krijgt.

Nederland heeft schijnbaar zoveel modetalent dat 1 modeweek niet genoeg is voor ons kleine kikkerlandje. De stad Arnhem komt namelijk dit voorjaar met een eigen Arnhem Fashion Week. Deze modeweek wordt georganiseerd door het Fashion Museum en heeft als doel Arnhem op de kaart te zetten als modestad.

De eerste editie van de Arnhem Fashion Week vindt plaats van 2 tot en met 8 april. Hoe de modeweek er voor de rest uit gaat zien is nog onbekend. De organisatie kan op dit moment nog niets vertellen op welke locatie het plaatsvindt en welke ontwerpers er tijdens de Arnhem Fashion Week zullen showen. Wel zou ontwerper is Sepehr Maghsoudi, bekend van Project Catwalk, al toe hebben gezegd aanwezig te zullen zijn.

Hoewel de Arnhem Mode Biënnale een groot succes is, vraag ik me af of Arnhem de juiste keuze maakt om met een eigen modeweek te komen. Ons land is immers niet al te groot en daarnaast hebben we al de Amsterdam Fashion Week. En ondanks dat de Amsterdam Fashion Week erg populair is, lijkt deze modeweek al moeite genoeg te hebben met het strikken van geschikte catwalkshows.

Foto via Robert221 Wikipedia

Add Your Comment