Art of Fashion in Rotterdam
Is het mode of is het kunst? Of allebei? Museum Boijmans Van Beuningen toont in Rotterdam de spannendste mode van nu. De mode als inspirator voor de kunst en vice versa.

Het Museum presenteert een grote internationale modetentoonstelling over hoe de mode in vele opzichten de beeldende kunst nadert. De expositie maakt zichtbaar hoe tussen kunst en mode grenzen steeds verder vervagen en hoe beide disciplines elkaar over en weer beïnvloeden. Yeah, dat is geen nieuws maar wel fijn om zo beeldend bevestigd te zien.

De tentoonstelling gaat van de modeshow als experimentele installatie tot kleding als onderdeel van een film of fantasiewereld. Van een model dat haar eigen schijnwerpers draagt tot een sieraad als sculptuur.

Voor The Art of Fashion maken vijf van de beste hedendaagse designers exclusieve ontwerpen. Viktor & Rolf, Naomi Filmer, Hussein Chalayan, Anna-Nicole Ziesche en Walter Van Beirendonck laten de modeseizoenen los en gaan vrij te werk als kunstenaars. Dit nieuwe werk wordt aangevuld met bestaande ontwerpen van hen en anderen zoals Martin Margiela, Bless en Comme des Garçons. Gastcuratoren bij deze tentoonstelling zijn José Teunissen (lector Artez Arnhem) en Judith Clark (architect en ontwerper, Londen).

The Art of Fashion: Installing Allusions begint op 19 september 2009 en duurt tot 10 januari 2010 in Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Tijd genoeg dus om een kijkje te nemen in deze bruisende stad, waar het elke dag leuker wordt!

Add Your Comment