vita prada
Het boek Vita Prada, een ongeautoriseerde biografie over Miuccia Prada, doet het erg goed in Italië. Het boek verscheen net voor de feestdagen en is nu al een bestseller.

Vita Prada is geschreven door Gian Luigi Paracchini, een journalist die al 12 jaar voor de modesectie van de Italiaanse krant Corriere della Sera werkt. Kortom, Paracchini is geen onbekende in de mode. In het boek komen een hoop sappige details over de het merk, dat in 1913 door Mario Prada werd opgericht, naar voren.

In het boek kun je ondermeer lezen dat Miuccia Prada in 1978 het familiebedrijf, dat toen voornamelijk in lederwaren deed, erfde. Miuccia besloot zich te gaan richten op prêt à porter en wist van Prada een invloedrijk modehuis te maken.

Daarnaast wordt in het boek ook de eerste ontmoeting tussen Miuccia Prada en haar echtgenoot Patrizio Bertelli omschreven. Het tweetal ontmoette elkaar op een beurs, waar Miuccia hem beschuldigde dat hij haar ontwerpen van haar tassen stal. Duidelijk liefde op het eerste gezicht!

Maar ook Patrizio Bertelli zelf komt aanbod in het boek. Zo is te lezen hoe de temperamentvolle Patrizio alle spiegels in een Miu Miu winkel kapot sloeg, omdat deze iedereen echt te dik deden lijken.

Ondanks dat Miuccia Prada normaal gesprekken erg gesteld is op haar privacy, wilde de ontwerpster toch ook even haar zegje doen over het boek. ”Ik denk niet dat ik zo’n grote bitch ben als je denkt, maar ik heb het boek met plezier gelezen,” liet Miuccia weten.

Add Your Comment