Modehuis Givenchy heeft het merk BCBG Max Azria aangeklaagd. Het modelabel zou namelijk een tas in de collectie hebben die veel overeenkomsten vertoont met een tas van Givenchy.

Het Franse modehuis Givenchy heeft een rechtszaak aangespannen tegen BCBG Max Azria omdat de Rembrandt tas van het merk volgens Givenchy een exacte kopie is van hun populaire Nightingale tas. In het ontwerp van de Rembrandt tas zouden 4 onderscheidende Givenchy elementen zijn verwerkt. Het gaat om de dubbelgestikte verticale en horizontale strepen, een platte onderkant, 2 dezelfde hengsels en een afneembaar hengsel.

Givenchy klaagt BCBG dan ook aan voor het opzettelijk kopiëren van de tas en het gebruiken van hun goede naam. Het modehuis eist een schadevergoeding en wil dat BCBG de verkoop van de tas staakt. Toch zal het geen eenvoudige rechtszaak worden aangezien Givenchy geen patent op de tas heeft. Het modehuis moet daarom aantonen de BCBG Rembrandt tas door het publiek met de Nightingdale tas wordt geïdentificeerd.

Add Your Comment