beauty-tips

Tijdens de wintermaanden laten we allemaal weleens ons lichaam een beetje versloffen. Zo verhullen we met donkere en wijden kleding onze extra winterkilootjes en slaan we af en toe een ontharingsbeurtje over. Maar nu de zonnestralen weer doorbreken is het gedaan met het winterdipje. Kortom het is de het de hoogste tijd voor een verfrissende beauty voorjaarsbeurt.

Volgens de Nederlandse beautycoach Thijs Willekes is het helemaal niet zo moeilijk om na de winterperiode er weer fris en stralend uit te zien. Aan de hand van een reeks tips laat Thijs je zien hoe je dit het beste kunt doen.

Tip 1: Reinig je lichaam
Reinig je lichaam middels een tiendaagse kuur , om zo alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Drink tijdens de kuur op z’n minst 2 liter water per dag en verruil koffie voor kruidenthee. Eet tien dagen geen of  weinig vlees en vermijdt ongezonde verzadigde vetten. Ondersteun je detox tiendaagse met de natuurlijke reinigingskuur en slik extra vitamines en mineralen.

Tip 2: Let op je ademhaling
Begin je dag als je wakker wordt met 10 minuten bewust ademhalen. Leg je hand op je buik en adem in en uit via je neus en richt je ademhaling op je buik. Hierdoor wordt je rustig wakker met als resultaat is dat je goed gecentreerd bent en energiek en ontspannen de dag in gaat. Probeer ook tijdens de dag door af en toe bewust op je ademhaling te letten. Dit helpt je helder en energiek te blijven.

Tip 3: Kijk naar jezelf
Kijk tijdens het tandenpoetst of make-up aanbrengen eens goed in de spiegel. Probeer vervolgens te ervaar hoe jij je voelt en waar jij nou werkelijk behoefte aan hebt. Hierdoor geef je je lichaam en geest de aandacht die het verdiend.

Tip 4: Scrubben
Voor je huid is het goed om die te ontdoen van dode huidcellen. Dit kun je bereiken door een goede peeling voor je lichaam te gebruiken. Na de peeling verwen je je lichaam met een verzachtende en verzorgende bodycream of olie.

Tip 5: Selftanner
Met de komst van het zonnetje kunnen de lange broeken en de panty’s weer de kast in en komen blote benen weer te voorschijn. Last van het zogenaamde melkflessen effect? Gebruik dan na het scrubben een selftanner voor het lichaam. Hiermee geef je je lichaam een gezonde en stralende teint .

Tip 6. Verwen je gezicht
Voor je gezicht geldt hetzelfde. Door het goed te scrubben gaat je gezicht er al direct stralender uitziet.  Geef je huid een extra oppepper en gebruik een repair-kuur  die er voor zorgt dat je huid er binnen 2 weken weer schoon, verzorgd en bovenal stralender  uitziet. Om die gezonde bruinde teint op je gezicht na te bootsen kun je ook een self-tanning product voor het gezicht gebruiken.  Ben je geen fan van zelfbruiners kies dan voor een mooie terracottapoeder.

Tip 7: Foundation
De basis van een fris en stralend uiterlijk is een egale huid. Gebruik daarom een transparante foundation om je huid daar waar nodig te camoufleren. Goede foundations bevatten tevens ingrediënten die je huid naast het egaliseren ook verzorgen, voeden en beschermen. De tijd van dikke pancakes die de huid afsluiten is echt voorbij.

Tip 8: Make-up
Een stralend uiterlijk maak je af met een zachte warme kleur lipstick of lipgloss en een zwarte mascara, om je oog meer te laten spreken en optisch open te maken. Een hele natuurlijke look is het resultaat. Natuurlijk kun je ook een extra eyeliner of oogschaduw aanbrengen, het is maar net wat bij je stemming en outfit van die dag past.

Tip 9: Nagels
Besteed in het voorjaar ook weer eens wat extra aandacht aan je nagels. Meestal zijn de teennagels in de winter een verwaarloosd gebied. Door je voeten van eelt te ontdoen en je nagels goed te veilen en te lakken ben je ervan verzekerd dat je je open schoenen weer aan kan.

Tip 10: Parfum
Zet je wintergeur in de kast en pas je parfum op het voorjaar aan! De lente kenmerkt zich door een bruisend en open karakter. Laat deze facetten terugkomen in je geur. Laat geen van je zintuigen onbenut en geniet van je nieuwe frisse zelf.

Add Your Comment