Bernard Arnault is de rijkste man in de mode-industrie. De LVMH directeur is goed voor ruim 31 miljard euro.

Het Amerikaanse Forbes Magazine heeft de lijst met rijkste mensen van 2012 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat Bernard Arnault, directeur van LVMH dat onder meer eigenaar is van Louis Vuitton en Dior, de rijkste man uit de modewereld is. Met zijn vermogen van ruim 31 miljard euro is hij ook goed voor de 4de plaats in de lijst met rijkste mensen ter wereld.

Zara en H&M

Ook Amancio Ortega, de oprichter van Zara, doet het erg goed. Deze modemagnaat bezit 28,4 miljard euro en is daarmee de 2de rijkste modeman en de 5de ter wereld. Op de derde plaats staat H&M directeur Stefan Persson. Hij moet met iets minder genoegen nemen, maar met 19,7 miljard euro doet hij het absoluut niet slecht.

Andere bekende namen uit de lijst zijn François Pinault, directeur van PPR waaronder Gucci en Yves Saint Laurent vallen, met 9,8 miljard euro en Ralph Lauren met 5,7 miljard euro. Verder prijkt ook de naam van Giorgio Armani voor een bedrag van 5,5 miljard euro in de lijst en die van Alain en Gerard Wertheimer, de eigenaars van Chanel, voor 5,7 miljard euro.

Add Your Comment