Binnenkort gaat de VerzamelaarsJaarbeurs 2012 van start. Tijdens de beurs vindt een modeshow plaats waarbij modellen gehuld in wel heel bijzondere jurken over de catwalk schrijden.

Op zaterdag 14 april wordt er op de VerzamelaarsJaarbeurs 2012 een modeshow georganiseerd met spullen verzameld door Pet van de Luijtgaarden. Deze kunstenaar, die werkelijk alles spaart, vroeg 20 modestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om kleding te maken van zijn verzameling. Dit leidde tot bijzondere jurken gemaakt van ansichtkaarten, knuffels, luciferdoosjes, Playmobilpoppetjes, puntenslijpers en Lego.

Visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden hoopt met deze modeshow vooral mensen te inspireren. “In deze economisch mindere tijden is het van belang om met unieke modecreaties te komen die men ook zelf kan maken van collecties die wellicht thuis op zolder liggen? De meeste mensen hebben wel een paar dozen staan met een verzameling speelgoed, ansichtkaarten en of hebbedingetjes. Ik hoop die mensen te inspireren om daar eens iets anders moois van te maken,” laat de kunstenaar weten.

VerzamelaarsJaarbeurs 2012

Naast de Catwalk Verzamel Modeshow vind je op VerzamelaarsJaarbeurs 2012 natuurlijk alles wat te verzamelen valt. Ruim 1.500 exposanten bieden honderdduizenden voorwerpen zoals vintage kleding, designmeubels en antiek aan. Daarnaast is er voor de mannen een signeersessie met Darth Vader en zijn er vintage spelcomputers, klassieke auto’s en heel veel muziek.

De VerzamelaarsJaarbeurs 2012 wordt van 14 tot en met 15 april georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs is zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreekaarten kosten in de voorverkoop via de website 10,50 euro en aan de kassa 12 euro.

Advertorial

Beurs

Add Your Comment