bloemen-modetrend-2008.jpg

Werp een blik naar buiten en de lente lijkt nog heel ver weg, maar breng je een bezoekje aan de stad dan lijkt het nieuwe seizoen alweer voor de deur te staan. De lente- en zomercollecties stromen de winkels binnen. Daarom rijst bij velen de vraag, “wat gaan we aankomende lente en zomer dragen?” Om antwoord te geven op deze vraag behandeld Modeblog de aankomende tijd de belangrijkste modetrends voor de lente en zomer van 2008.

Een belangrijke trend van deze lente zijn bloemen. Bloemenprints zijn weer volop aanwezig in de 2008 zomercollecties. De bloem duikt geregeld op als modetrend, zeker in het voorjaar. Echter dit jaar is de trend anders dan voorgaande jaren. Dit bloemenseizoen is ruig en luidruchtig. De zomerbloem van 2008 is alles behalve tuttig.

bloemen-modetrend-2008-b.jpg

Bloemen waren ruim vertegenwoordigd op de catwalks van Parijs, Milaan, New York en Londen. Bij wie zagen we de bloem eigenlijk niet, is sneller te beantwoorden dan bij wie wel. Eén van de meest opvallende prints is van Dolce & Gabbana. Zij verwerkte handgeschilderde bloemen in hun zomercollectie. Ook Prada liet zich inspireren door de ruikertjes. Het resultaat zijn sprookjesachtige bloemen die verschillende Prada creaties sieren.

De collecties van Dolce & Gabbana en Prada zijn niet de enige waarin de bloemenprint opduikt. Labels als Moschino, Kenzo, Marni, Balenciaga, Gucci, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Dries van Noten, Valentino en Roberto Cavalli zijn allemaal gevallen voor deze trend.

Add Your Comment