Stel je eens voor op een mooie dag erf je meer dan 3000 designer jurken van je altijd perfect geklede peettante. Dit sprookje overkwam Charlotte Smith en daarom besloot zij het boek Dreaming of Dior te schrijven.

Op een dag ontdekte Charlotte Smith dat zij een collectie vintage kleding van haar peettante Doris Darnell heeft geërfd. Wanneer de dozen arriveren zijn ze gevuld met meer dan 3000 vintage items afkomstig uit de jaren 1790 tot 1995. De collectie bevat prachtige schatten van merken als Dior, Chanel en Balenciaga. Dan vindt ze onderop een boek van haar peettante en realiseert ze zich dat dit meer is dan alleen een zeer waardevolle collectie. De jurken en het boek zitten namelijk vol met verhalen over het leven van verschillende vrouwen.

Ze besluit de vintage jurken te bundelen in het boek Dreaming of Dior. Van elke jurk is een illustratie gemaakt door Grant Cowan en wordt vergezeld door een kort verhaal over de vrouw achter de jurk. Kortom Dreaming of Dior is het ideale boek voor vrouwen die weten dat er achter een jurk een leven vol herinneringen schuilt.

Add Your Comment