Burberry presenteerde gisteren de zomer 2012 collectie op de Londen Fashion Week. Zoals elk seizoen was deze show ook ditmaal weer het meeste begeerde ticket van de Londense modeweek.

Christopher Bailey onthulde woensdagmiddag zijn Burberry collectie voor zomer 2012 tijdens de Londen Fashion Week. De ontwerper deed dit in een overvolle tent in Kensington Gardens voor de ogen van tientallen celebrities waaronder Anna Wintour, Sienna Miller, Rosie Huntington-Whiteley en Olivier Theyskens.

Ontwerper Christopher Bailey vatte zijn Burberry zomercollectie na afloop van de show samen als vrolijk, optimistisch en nostalgisch. Dit vertaalde zich in creaties met sterke etnische ondertoon, jaren 70 silhouetten en natuurlijk hier en daar wat military invloeden gecombineerd met een klassieke Burberry twist.

De show opende met een donkerpaarse trenchcoat gevolgd door rokken net een hoge taille, luchtige plissé jurkjes, parkas met stevige kragen, tops met tribal prints en nog meer trenchcoats uitgevoerd in turquoise leer en geweven raffia in de vorm van de Burberry ruit. Qua kleuren koos Bailey voor een zeer winters ogend kleurenpalet met tinten als marineblauw, donkerpaars, oker, mosgroen, oranje, oudroze en zwart.

Verder hadden de modellen rieten hoedjes met daarop pompoenen op en werd hun middel bijeen gesnoerd door een brede riem. Daarnaast droegen ze grote gevlochten tassen met leren details of een clutch in hun hand en aan hun voeten wegdes versierd met kralen en raffia.

Foto’s via Style