Burberry Prorsum

Christopher Bailey presenteerde een schitterende herfst/winter 2008 collectie voor Burberry Prorsum tijdens de Milaan Fashion Week. De creaties van de ready-to-wear damescollectie bevatten mooie jaren zestig invloeden. Bailey gebruikte deze stijl ook al bij de mannencollectie van Burberry, die vorige maand werd geshowd.

De show begon met heel veel jassen, de ene na de ander nog luxer. Bailey gebruikte voor de trechcoats onder andere cashmere en fluweel. De jurken waren simpel maar prachtig. De focus van de collectie lag duidelijk op proportie. De kleuren bruin, bordeaux, blauw, olijf, zwart en grijs vormde de basis voor de creaties.

burberry-prorsum-2008.jpg

Natuurlijk had Christopher Bailey ook uitgebreid aandacht besteed aan de accessoires van de Burberry Prorsum collectie. Alle modellen waren voorzien van een wollen muts en torenhoge hakken. Erg in het oog springend waren de grote ketting en armbanden. De kettingen werden hier en daar vervangen door sjaals met paisley print. De designer maakte het luxe plaatje compleet met schitterende leren tassen.

Add Your Comment