Burberry komt voor winter 2010 – 2011 met een aantal hele bijzondere tassen. Het Britse merk plooide, stikte en knoopte wat af voor deze collectie.

De Burberry tassen van winter 2010 – 2011 zijn stijlvol, stoer, vrouwelijk en op het eerste gezicht niet typische Burberry.  Christopher Bailey koos er namelijk voor om de tassen met daarop de bekende ruit af te wisselen met chique modellen gemaakt van leer.


De meest luxueuze tassen uit de Burberry collectie voor deze winter zijn de Quilted, Knotted, Plissé modellen. De Quilted tassen vallen op door het stikwerk, de ronde vromen en het gebruik van een riem. De modellen variëren van grote handtassen tot een kleine clutch gemaakt van leer of lakleer in de kleuren zwart, rood, bruin, groen en wit.


De Burberry Knotted tassen zijn, zoals de naam ook al aangeeft, geknoopt. Aan de voor- of zijkant van deze tassen is het leer op een opvallende wijze in elkaar geknoopt waardoor er een leuk effect ontstaat. De Knotted tassen hebben over het algemeen ronde vormen en variëren van kleine handtasjes tot grote modellen uitgevoerd in het zwart, zilver, rood of bruin. Sommige van deze leren tassen zijn ook verkrijgbaar in een lakvariant.


Naast geknopte exemplaren heef Burberry ook geplooide modellen de zogeheten Plissé tassen. Het leer van deze tassen wordt als het waren naar elkaar toegedrukt wat leidt tot plooien. Dit effect samen met de goudkleurige studs en de wederom meestal ronde lijnen geven de tassen een chique uitstraling. De Plissé modellen lopen uiteen van kleine schouder- en handtassen tot grote exemplaren.


Naast deze leren modellen bestaat de Burberry wintercollectie natuurlijk ook uit een aantal tassen met de iconische ruit. Zo zien we zowel de bruine als de zwart-witte ruit terugkomen in handtassen, clutches en schoudertassen. Verder zijn sommige modellen voorzien van lakleren elementen, studs of geknoopte details.

Kortom voor deze winter heeft Burberry genoeg verschillende tassen om uit te kiezen. Je kunt de Burberry winter 2010 – 2011 collectie hier bestellen.

Add Your Comment