De hoofdredactrice van de Franse Vogue, Carine Roitfeld, ligt al een tijdje in de clinch met Balenciaga. Tekennaar Alexsandro Palombo gaaf op geheel eigen wijze vorm aan het akkefietje tussen de 2 modegrootheden.

Carine Roitfeld haalde de woede van Balenciaga op haar hals nadat zij een jasje van het modehuis had geleend. Het jasje was bedoeld voor een fotoschoot in de Franse Vogue en zou na gebruik direct terug worden gezonden naar Balenciaga. Maar Roitfeld stuurde het jasje eerst nog even langs bij Max Mara, die het vervolgens zou hebben gekopieerd. Balenciaga, dat bekend staat om zijn strikte uitleenbeleid, was daar natuurlijk niet van gediend. De Franse Vogue werd gelijk geboycot en Roitfeld en haar team waren dan ook niet meer welkom bij de Balenciaga’s catwalk show.

Hoewel het nu even rustig is omtrent Roitfeld en Balenciaga inspireerde het voorval Alexsandro Palombo tot het teken van hilarische plaatjes.  Op de tekening zien we Carine Roitfeld in haar nieuwe boetiek in Parijs, waar ze natuurlijk haar liefde voor Balenciaga met iedereen deelt. Overigens ben ik wel benieuwd wat voor kopieën Roitfeld nog meer in haar winkeltje heeft hangen. Het gerucht gaat namelijk dat ze wel vaker creaties van het ene modehuis aan het andere modehuis uitleent.

Add Your Comment