De zomer van 2010 wordt een zoete zomer! Want één van de catwalk trends die Modeblog verscheidene malen voorbij zag komen waren creaties in pasteltinten.

Zoette ijstinten, frisse citrus kleuren en dunne en bewegelijke stoffen zorgen aankomende zomer voor een girly look, die voorzien is van een laagje glamour. De pastel nuances variëren van babyblauw, zachtroze, lichtgeel, mintgroen tot lila.

Hoe draag je het?
De pasteltinten samen met stoffen als chiffon en tule zorgen voor een romantische look. Het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat veel designer deze combinatie gebruikte voor ultra vrouwelijke jurkjes.

Houd je wel van pastel tinten, maar hoeft het van jou niet te meisjesachtig? Kies dan voor een pastel outfit die gemaakt is van een stoerdere stof en een simpel silhouet heeft. Je maakt een jurk ook minder liefelijk door te kiezen voor de juiste accessoires, zoals een jongensachtige riem of een paar uitdagende hakken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een pastelkleurige broek met jasje of blouse als je liever geen jurk draagt.

Deze zomer kun je verschillende pasteltinten met elkaar combineren, maar kijk wel uit dat je niet op een schilderspalet gaat lijken. Speel je liever op safe, maar wil je toch meer dan één kleur? Ga dan voor een jurk waarin verschillende pastel nuances zijn gecombineerd, of voor een creatie waarin pastels en een printje zijn samengevoegd. Maar je kunt pastels ook altijd heel goed met wit combineren.

Als je een pastelkleurige creatie draagt, zorg dan dat je een mooie gebruinde huid hebt. Hierdoor komen de zoete kleuren nog beter uit. Het is trouwens ook erg leuk als je jouw make-up aanpast aan de pasteltinten die je draagt.

Welke designer?
Pasteltinten zijn in heel veel zomercollecties terug te vinden. Zo showde Versace sexy pastel outfits en ging Michael Kors voor een Lolita in pastel. Burberry, Dior en Valentino kozen voor echte, liefelijke, vrouwelijke creaties. Maar ook Missoni en Emilio Pucci, die bekend staan om hun zeer kleurige creaties, vielen voor pastels.

Add Your Comment