Voor de zomer van 2010 zul je hard moeten gaan werken aan je sportieve prestaties. Want één van de trends die wij op de catwalk voorbij zagen komen waren sportief getinte creaties.

“let’s get physical” zong Olivia Newton John al in 1982 en anno 2010 zijn deze woorden nog even waar als toen. Voor de sportieve modetrend van aankomende zomer dient het lichaam in vorm te zijn, om zo goed uit te komen in de hightech stoffen, neon surfer kleuren en duikerachtige pakjes.

Hoe draag je het?
Bij de sportief catwalk trend, zoals we die in de zomer van 2010 zien, heeft niets te maken met fitnesspakjes en zweetbandjes. Nee, dit seizoen staat de sportieve look in het teken van American voetbal, basketbal, hockey, tennis, duiken en dansen.

Voor de zomer zijn er een heleboel verschillende manieren om de sportieve look aan je garderobe toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor lycra mini-jurkjes, jasjes met stevige schouder à la American voetbalspeler, shorts, bodystockings, gaten T-shirts en hoge maar toch ook sportieve schoenen.

Hoewel veel geoorloofd is bij de sportief catwalk trend zien we deze zomer voornamelijk de volgende 4 looks:

 • Sportief à la 1920
  Deze look is een combinatie van de 2010 kakker met jaren 20 twist. Deze verleidelijke look, die zich kenmerkt door geplooide rokjes en gestreepte kleding, is afgeleid van de sporten golf en tennis.
 • Bond Girl
  Bij de Bond Girl look staan sexy bikini’s centraal. Ook zien we veel bandeau-achtige badpakken. Naast badkleding bestaat deze look ook uit strakke, sexy duikerachtige jurkjes.
 • Tomboy
  De Tomboy stijl is wild, jong en sexy. Je creëert deze look met een weid kort topje, American voetbalachtige schouders en een short of laaghangende broek.
 • Urban danser
  Denk aan bodystockings, skinny broekjes en korte sportieve jasjes, dan heb je de urban danser look voor aankomende zomer helemaal te pakken.

Welke designers?
Heel veel ontwerpers kozen voor de sportieve look. Zo liet Alexander Wang zich inspireren door American voetbal en koos Hermès voor tennis en golfachtige outfits. Gucci en Michael Kors gingen voor de Bond Girl look en veel andere modehuizen zoals Louis Vuitton, Prada en Emporio Armani verwerkten het wielrennerbroekje in hun collectie.

Add Your Comment