Chanel plagiaat
Chanel is door Camen Colle van World Tricot voor de rechter gedaagd. De naaister eist en slordige €2.5 miljoen van het Franse modehuis.

World Tricot is een bedrijf dat met de hand couturestukken maakt en hiermee vluchtelingen aan werk helpt. In 2004 maakte oprichtster Carmen Colle een reis naar Tokio. Daar vond zij in een winkel van Chanel een vestje met haar eigen haakwerk. Ondanks dat World Tricot al eerder stukken voor Chanel maakte, zou dit specifieke patroon nooit zijn verkocht.

Carmen besloot Chanel aan te klagen voor plagiaat. Vijf jaar na dato komt de zaak voor de rechter en eist ze een schadevergoeding van €2.5 miljoen. World Tricot met klanten als Dior, Jean Paul Gaultier en Givenchy lijdt zwaar onder de zaak. Zo is de klantenkring van het bedrijf flink uitgedund en willen banken geen zaken meer met hen doen.

Chanel beweert bij hoog ene bij laag het patroon zelf te hebben gemaakt. Daarom heeft het modehuis het Parijse Hof gevraagd om uitspraak te doen in de zaak, omdat de kwestie de naam van Chanel beschadigd.

Add Your Comment