Hoewel de zomer nog van start moet gaan, is de modewereld alweer bezig met de lente van volgend jaar. Want Chanel onthulde gisteren de cruise collectie voor 2013.

Karl Lagerfeld presenteerde maandag in de tuinen van Château de Versailles de Chanel cruise collectie voor 2013. De Kaiser greep hiervoor terug naar de vervlogen tijden van Marie-Antoinette en Lodewijk XIV. Om het toch een hedendaagse twist te geven, koos hij voor hiphopmuziek van M.I.A.

Qua ontwerpen zagen we 18de eeuwse silhouetten uitgevoerd in denim, shorts met ruches en petticoats. Verder droegen de modellen zwierige jurkjes, bouclé jasjes, beha tops en palazzo broeken. Het kleurenpalet bestond uit pastels als groen, geel en blauw aangevuld met goud, wit en zwart.

Wat tijdens de catwalkshow erg opviel waren de korte pastelkleurige pruiken die werden afgewisseld met floppy hoeden. Om de Chanel look compleet te maken gebruikte Karl Lagerfeld nog chocker- en parelkettingen met grote hangers, riemen bezet met parels, gympen met spekzolen, transparante enkellaarsjes en 2.55 en Boy tassen.

Foto’s via Style

Add Your Comment