Chanel Fashion Week

Een show van Chanel is niet complete zonder iets bijzonders. Een enorm grote strik, sneeuw of zelfs een vliegtuig zijn maar een paar dingen die Karl Lagerfeld gebruikte bij vorige catwalk shows. Voor de presentatie van de winter 2008 collectie koos het Franse modehuis voor een echte Chanel carrousel.

De schitterende draaimolen met daar omheen een ronde catwalk vulde het Grand Palais in Parijs. De carrasoul was versierd met uitvergrote Chanel klassiekers zoals camelia’s, strikken, parelkettingen, en de 2.55 tas. Het prachtstuk was een metafoor voor de steeds terugkerende tijdloze klassiekers van het modehuis.

chanel-fashion-week.jpg

De collectie was zoals elke collectie van Chanel, mooi, draagbaar en herkenbaar en zonder al te veel uitspattingen. Zo zagen we mantelpakjes, elegante jurkjes, strikblouses en natuurlijk het bekende geruite Chanel jasje.

Prachtig was de creatie die werd gedragen door Freya Beha Erichsen. In de zwarte zijde top waren kleine verwijzingen naar de 2.55 tas verwekt. Ook opvallende was de tweekleurige panty, die van voren huidskleurig en van achter zwart was.

Ondanks dat de Chanel klassiekers schitterend waren, was de collectie niet echt vernieuwend. Maar de prachtige carrousel, waarop de modellen neerstreken na een rondje catwalk, maakte een hoop goed. Dit samen met de vertrouwde Chanel stijl, die verwerkt was in de outfits, maakte van deze show een waren lust voor het oog.

Add Your Comment