De Chanel haute couture collectie winter 2011 werd gisteren in Parijs gepresenteerd. Karl Lagerfeld koos voor een androgyne, maar tegelijkertijd ook en vrouwelijke creaties.

Karl Lagerfeld toonde gisteravond zijn Chanel haute couture collectie winter 2011 tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Voor deze show had de ontwerper in het Grand Palais een replica van het Place Vendome met daarop een beeld van Coco Chanel laten bouwen.

De Chanel haute wintercollectie heeft de naam Les Allures de Chanel gekregen en bevat verscheidene Chanel jasjes met brede schouders en korte mouwen. De jasjes worden gecombineerd met rechte rokken of met nette jurkjes. Daarna volgende de avondkleding in de vorm van smokingjurken en japonnen met veren en ruches.

Het kleurenpalet bestond uit echte herfsttinten zoals grijs, zwart, donkerblauw en werden afgewisseld met wit en fuchsia. Qua accessoires droegen de modellen hoge platte laarzen, leren handschoenen en bolhoedjes.

Na afloop van de show vertelde Karl Lagerfeld dat de Chanel haute couture collectie winter 2011 een combinatie van androgynie en vrouwelijkheid is. “Sommige items hebben een overdreven vrouwelijke vorm, terwijl andere stukken meer jongensachtige invloeden hebben,” liet de ontwerper weten.

Add Your Comment