Chanel pakt altijd flink uit met make-up collecties tijdens de feestdagen. Dit jaar is vooral goud duidelijk aanwezig bij de Chanel make-up voor Kerst 2011.

De Chanel make-up voor Kerst 2011 is vrij uitgebreid. De collectie bevat gezichtspoeder, lipgloss, lippenstift, nagellak, oogschaduw en eyeliner. Dit is heel wat anders dan de kleine kerstcollectie van Dior! Deze Chanel make-up met goud sluit een beetje aan bij de metallic trend van dit najaar, maar goud wordt eigenlijk elk jaar wel gebruikt met de feestdagen. Ook deze collectie van Chanel is geïnspireerd op het verleden van het grote modehuis, net als de Illusions d’ombres de Chanel collectie.


De vaste gezichtspoeder links is vooral geschikt om te gebruiken als highlighter. De Lumiere Sculptée gezichtspoeder is heel licht, met een roze ondertoon. De Poudre Universelle Libre is een poeder dat je gezicht egaal maakt en matteert.

In deze Chanel lippenstiften komen geen goudtinten terug. Enivrée is een lichte roze kleur, terwijl Famous een diepe rode tint heeft. Beide lippenstiften zijn goed te combineren met de lipgloss voor extra glanzende lippen.

Met de lipgloss Sparkle d’ Or zorg je toch nog voor een gouden shimmer op je lippen. Ook Sweet Beige heeft een hele subtiele gouden glitter, maar is verder niet heel spannend. De gouden lipgloss is heel geschikt om je lippenstift net wat bijzonder te maken, de beige versie is mooier voor een natuurlijkere look.

De Rouge Allure Extrait de Gloss is special voor Kerst 2011 uitgebracht in de kleur Thriomphal. Deze rode tint is perfect voor de kerst en geeft je lippen veel kleur en glans. Ook de Rouge Allure Lacque is uitgebracht in een kerstkleur, in de zachtroze tint Empire.

De Chanel make-up voor de Kerst zou niet compleet zijn zonder oogschaduw. In de lijn zitten 2 mono oogschaduws, in Blazing Gold en Beige Lamé. Ook het Ombres Contraste Duo is er in een kersteditie, met de kleuren Noir en Ivoire.

Deze eyeliner past precies bij de gouden oogschaduwtinten. De vloeibare eyeliner is er in de kleur Or, ofwel goud. Voor een mooi lijntje langs je wimpers of juist een stukje daarboven, zoals we zagen bij de make-up trends.

De nagellak uit de kerstcollectie is niet zo heel bijzonder, een rode en een zwarte kleur. Ik had verwacht dat de nagellak voor de feestdagen wel iets meer glitter of shimmer zou hebben, maar de kleuren Rouge Carat en Black Satin zijn niet echt speciaal.

Ik ben erg benieuwd naar de gouden eyeliner uit de Chanel make-up voor Kerst 2011, deze vind ik erg mooi. Ook het oogschaduw duo en de Famous lippenstift zou ik graag dragen met de feestdagen. De nagellakjes vond ik daarentegen niet echt bijzonder, daar had ik meer van verwacht.

Add Your Comment