De kerstcollecties van afgelopen jaar barstten van de goudtinten, maar ook in de Chanel make-up voor lente 2012 zit nog een vleugje goud.

Als het aan Chanel ligt, kan het voorjaar niet vroeg genoeg beginnen. De Chanel make-up voor lente 2012 barst van de roze en oranje tinten, met af en toe een vleugje goud. Een gestreepte blush en subtiele lippenstiften zijn de must-haves van deze collectie.


Deze gestreepte blush is verreweg het opvallendste product uit de Chanel collectie voor dit voorjaar. De inspiratie voor deze collectie, de veranderlijke lucht in de lente, is dan ook goed terug te vinden in deze blush. De naam van dit mooie product is Horizon de Chanel en het doet me zeker denken aan de zomer.


Dit palette met 4 kleuren oogschaduw heeft de spannende naam Eclosion meegekregen, dat uitkomen betekent. Het bevat 3 subtiele tinten die je look heel nude houden, maar met de donkere paarse tint rechtsonderin kan ook een veel heftigere oogmake-up gemaakt worden.

Oranje lijkt 1 van de kleuren voor deze zomer te worden, dus met deze Tigerlily oogschaduw zit je goed. De oranje tint heeft een gouden ondertoon en een lichte shimmer. De Rose de Mai oogschaduw is een stuk minder heftig, de roze pasteltint past prima in een frisse lentelook.


Deze vaste poeder heeft de naam Jasmine meegekregen. Je kunt het gebruiken om te highlighten, maar ook om je gezicht een gezonde zomerse glans te geven. Het beige poeder heeft een zweem van goud, waardoor je een warme uitstraling krijgt.


De nagellakjes van Chanel voor dit voorjaar hebben toepasselijk de namen April, May en June gekregen. De lakjes zijn subtiel, vooral de roze en de oranje tint zullen niet heel erg opvallen. De roze tint vind ik niet heel bijzonder, ik ben wel benieuwd naar de oranje kleur.


In het voorjaar kan het in Nederland nogal eens regenen. Dit donkerpaarse oogpotlood Grenat is gelukkig waterproof. Je lippenstift houdt je binnen de lijntjes met deze lippotloden, Rose Corail en Bois de Rose.


In de Chanel make-up voor lente 2012 mogen natuurlijk de Rouge Coco lippenstiften niet ontbreken. De kleuren Paradise, Superstition, Destinée, Charme en Chalys varieren onderling nogal, zo is Destinée een hele opvallende donkere paarsachtige tint en blijft Superstition juist onopvallend nude.


De Rouge Coco Shine lippenstiften zijn er voor de lente in twee tinten, Candeur en Flirt. Candeur is een zachtroze pasteltint, Flirt zorgt voor meer opvallende lippen in een zachte koraalkleur. Naast de twee hydraterende lippenstiften komt Chanel voor het voorjaar ook met een verzorgende lippenbalsem, de Rouge Coco Baume. De balsem hydrateert je lippen en geeft ze een gezonde glans.


De lente is een stralend seizoen en dit mag je best terugzien op de lippen. Bonbon is een zoet roze kleurtje met shimmer, die je lippen laat opvallen zonder te overheersen. Pétillant en Bagatelle zijn een stuk minder heftig, deze lichte bruine en oranje tinten zijn prima wanneer je alleen een beetje getinte glans op je lippen wilt.

In onderstaand filmpje zie je model Monika Jageciak, opgemaakt met de Chanel make-up voor lente 2012. Ik vind de subtiele oogschaduw erg mooi en ook de nagellak vind ik opvallend. Voor de rest vind ik de collectie lekker subtiel, prima geschikt voor het voorjaar. Voor mij is de Chanel make-up voor dit voorjaar dan ook veel draagbaarder dan die van Dior.

[pro-player width=’574′ height=’350′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=1uOzjOnjl_Q[/pro-player]

Add Your Comment