De Orient Extrême make-up collectie van Chanel is ontworpen naar aanleiding van de jaarlijkse Metiers d’Art collectie, die Karl Lagerfeld creëert als ode aan de vakmensen die hebben meegeholpen aan het succes van Chanel. Als uitgangspunt wordt elke keer een andere stad genomen en dit keer is het Shanghai geworden.

Karl Lagerfeld ontworp afgelopen december de collectie Noir et Or, die werd gepresenteerd tijdens de Paris –Shanghai Metiers d’Art fashion show en was een interpretatie van hoe Coco Chanel Shanghai zag in de jaren 30 en 40. De Orient Extrême make-up is geïnspireerd op deze kleding, maar ook op het bekende Terracotta leger van China met zijn krachtige uitstraling.

Het resultaat is een simpele maar sterke make-up collectie, met de twee kleuren goud en zwart. De nagels krijgen dit keer een bijzonder lakje, namelijk een Chinese manicure in plaats van een French manicure. Ook de ogen blijven niet onopvallend, met gouden oogschaduw, een zwarte sierlijke eyeliner en grote donkere wenkbrauwen.

De Orient Extrême collectie van Chanel bevat drie kleuren nagellak, Black Velvet is een intense zwarte kleur, Illusion d’Or bestaat uit een blanke lak met gouden glitters met een paarse schittering en Gold Lamé is als goudkleurig satijn. Met de Linge er Ombre oogschaduw van Chanel creëer je een onweerstaanbare oogopslag, door de glinsterende gouden oogschaduw en de matte zwarte eyeliner.

Add Your Comment