Les Contrastes is de make-up collectie van Chanel voor winter 2010. Chanel koos voor dit thema omdat de stijl van Coco Chanel ook bol stond van de contrasten.

Voor de creatie van de Chanel make-up collectie Les Contrastes liet Peter Philips, de creatief directeur van Chanel make-up, zich leiden door de iconische stijl van Coco Chanel. Hij putte inspiratie uit Coco’s combinaties van mannelijk en vrouwelijk, zwarte en wit en klassiek en modern. Dit resulteerde in een collectie waarbij de nadruk ligt op opvallende wangen en ogen en op zachte lippen.


Een belangrijke rol in de Chanel make-up winter 2010 collectie is weggelegd voor de Joues Contraste. Deze blushe is verkrijgbaar in de drie glanzende tinten Pink Explosion, Plum Attraction en Rose Temptation en is voorzien van een bloemige geur, die je na het opbrengen lichtelijk blijft ruiken.

Voor de ogen koos Chanel voor deze winter voor paars, taupe en grijs. Zo is het Les 4 Ombres oogschaduwpalet uitgebracht in de Enigma versie, met daarin een perzikkleurige, chocoladegrijze, paarsgrijze en donkerpaarse tint. Daarnaast is de Ombre Essentielle oogschaduw er in bruingrijze, Taupe Grise, en in kaki, Vert Khaki, schakering. Om de ogen extra te laten stralen is er ook nog een paarse eyeliner en een beige kleurig oogpotlood.


Verder bestaat deze Chanel make-up collectie uit vier tinten lipgloss en een drietal lippenstiften, die variëren van helder roze tot zacht perzik en koraal. Tot slot bevat Les Contrastes nog twee kleuren nagellak, de Paradoxal, een opvallende paarsgrijze tint, en een zachte roze nagellak genaamd Jade Rose.


Net als Dior heeft Chanel deze winter ook voor paarse en roze tinten gekozen. Ik moet toegeven dat ik deze Chanel lijn vele malen completer vind dan de Dior make-up collectie voor winter 2010. Waar Dior de wangen geheel vergat, legt Chanel juist de nadruk op dit onderdeel van het gezicht. Maar ook voor Chanel geldt, dat ik de verpakking van de producten niet al te spectaculair vind. Wel ben ik heel benieuwd hoe de Paradoxal nagellak het op de nagels doet, want in het potje ziet het er veelbelovend uit.

Add Your Comment