Karl Lagerfeld toverde de catwalk voor zijn modeshow van Chanel, tijdens de Parijs Fashion Week, om in een ijsparadijs. Dit deed hij in het thema van global warming, maar volgens mij heeft hij daar niet echt verstandig over nagedacht.

De nieuwe wintercollectie van Chanel die Karl Lagerfeld ontworpen heeft, heb ik in een eerder artikel al beschreven. Daarin is ook te lezen dat het decor voor de modeshow bestond uit echte ijsblokken, die speciaal uit Zweden waren overgekomen. Maar om het zover te krijgen, kwam er heel wat bij te kijken.

Om de ijsberg in meerder delen te hakken, moest het eerst worden opgewarmd wat maar liefst zes dagen duurde. Daarna kwam de mankracht van 35 beeldhouwers eraan te pas, om de berg met een gewicht van 256 ton en een lengte van 8,5 meter te bewerken. Vervolgens werd de temperatuur in heel de ruimte tot min 4 graden gebracht, om te voorkomen dat de ijsblokken smolten.

Of Karl Lagerfeld tijdens dit hele proces zijn thema van global warming in gedachte had, dat betwijfel ik. Maar ik waardeer het wel dat hij geen echt bont heeft gebruikt in zijn Chanel collectie.

Add Your Comment