Dinsdag was misschien wel het hoogtepunt van de Parijs Fashion Week 2012. Want die dag presenteerde Karl Lagerfeld zijn Chanel collectie voor winter 2012.

Karl Lagerfeld onthulde dinsdagavond zijn Chanel winter 2012 collectie op de Parijs Fashion Week 2012. Hiervoor maakte hij van het Grand Palais een kristallenwereld. De ontwerper had zich ditmaal laten inspireren door de natuur en dan voornamelijk de vormen van kristallen, die al miljoenen jaren oud zijn.

Op een grijze catwalk bedolven met lensgrote kristallen zagen we broeken met sigarettenpijpen onder zowel rokken als jurken voorbij komen. Verder koos Karl natuurlijk voor het bekende Chanel tweedjasje gevolgd door fluwelen jeans, doorzichtige rokken, lange jassen, kleurrijke blouses en zwarte jurkjes.

Het kleurenpalet bestond uit edelsteennuances, denk aan dieppaars, smaragdgroen, okergeel, dieprood aangevuld met zwart, wit, grijs en metallic. Qua accessoires droegen de modellen grote armbanden, leren handschoenen zonder vingers en kleurrijke sjaals. De Chanel look werd compleet gemaakt met schoenen met perspex hakken en een clutch afgewisseld met een mini rugzak of de 2.55 tas.

Foto’s via Style

Add Your Comment