Karl Lagerfeld presenteerde gisteren zijn Chanel zomer 2011 collectie tijdens de Parijs Fashion Week. Hij deed dit met een show die bol stond van immense extravagantie.

Voor de show van de Chanel collectie voor zomer 2011 had Karl Lagerfeld het Grand Palais wederom getransformeerd. Ditmaal koos hij niet voor enorme leeuw, een boerderij of voor een ijsberg, maar voor een spectaculaire Franse tuin met 3 fonteinen.

De Chanel show opende met veel zwart en wit wat later overging naar een zachter palet van roze, blauw en geel. We zagen jasjes met gaten, grijze skinny jeans, tweed jurkjes en raffia-achtige rokjes. Daarna volgde zwierige jurken met bloemenprint en verschillende klassiek Chanel jasjes met driekwart mouwen die gecombineerd werden met shorts en rokjes van tweed.


Qua accessoires droegen de modellen langen kettingen, grote ringen en goudkleurige armbanden, die werden afgewisseld met rode, zwarte en witte varianten. De tassen varieerde van de bekende flip bag, in tweed en leer, tot kleine goudkleurig avondtasjes. Verder had Karl gekozen voor houten platform schoenen, tweed laarsjes met glitters en voor een opvallende paraplu, die leek op een hoed.

Karl Lagerfeld zette naar mijn mening een mooie en draagbare Chanel zomercollectie neer. Hoewel de show zelf extravagant was lag bij de kleding de nadruk duidelijk op vakmanschap. Maar het allermooiste moment van de show was toen een mannelijk model samen met een klein jongetje, gehuld in een wit Chanel jasje, de catwalk betrad.

Foto’s via Style.com

Add Your Comment