De Chanel tassen voor zomer 2012 zijn werkelijk wonderschoon. Karl Lagerfeld liet zich voor deze collectie dan ook leiden door de schoonheid van de onderwaterwereld.

Voor de Chanel show van zomer 2012 toverde Karl Lagerfeld zijn catwalk om tot een strand. Voor de collectie liet de ontwerper zich inspireren door de oceaan waarbij de nadruk lag op de helderheid en de elegantie van de onderwaterwereld. Natuurlijk voerde de Kaiser dit thema ook door in de Chanel tassen.

Chanel tassen voor zomer 2012 zijn trouw aan het DNA van het modehuis, maar hebben een iets lichtere en frissere touch dan normaal. De collectie bestaat uit schoudertassen, totes, clutches en flip bags in parelachtige metallics, pastels of hebben een iriserende glans. Qua materiaal koos Karl voor alligator, lamsleer, satijn, lovertjes en kalfsleer.

In deze collectie is ook een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe Boy Bag. Dit model is een frissere en jongere variant van de klassieke Chanel tas. De Boy tas is voor dit seizoen uitgevoerd in iriserend kalfsleer, exotisch leer, pasteltinten en metallics.

Tot slot bevat de collectie Chanel tassen voor zomer 2012 nog een zevental Outstanding Pieces. Voor deze exclusieve tassen putte Karl ook inspiratie uit de oceaan. Wat zich onder meer vertaalt in een clutchs in de vorm van een schelp en flip bags met glitters.

Hoewel ik al een tijdje niet zo onder de indruk was van de nieuwe Chanel tassen, is dat door deze zomercollectie totaal veranderd. Zo zou ik graag een pastelkleurige Boy aan mijn garderobe toevoegen. Daarnaast heb ik ook mijn hart verloren aan de schelp clutch versierd met parels, helaas heeft deze alleen een astronomisch hoog prijskaartje.