Christian Lacroix heeft nu alle banden met zijn merk verbroken, wegens het faillissement van het modehuis afgelopen jaar. Hij zal voorlopig geen prêt-à-porter en couture meer ontwerpen, maar blijft wel aan het werk in zijn eigen ontwerpstudio XLCX.

Afgelopen jaar werd het modehuis Christian Lacroix failliet verklaard, toen het zijn rekeningen niet meer kon betalen. Het merk bleef vervolgens alleen nog parfum, asseccoires en bruidskleding maken en stopte volledig met het ontwerpen van prêt-à-porter en couturekleding.

Christian Lacroix houdt zich momenteel bezig met het ontwerpen van theaterkostuums en hotels, in zijn eigen studio XLCX. Maar binnenkort wordt het merk uitgebreid met monturen, zonnebrillen, briefpapier, schrijfwaren, een interieurcollectie en een serie decoratieve houten panelen. Volgens het WWD is Nicolas Topiol, Lacroix’s CEO, ook druk bezig met onderhandelingen voor nieuwe zakenpartners, ter uitbreiding van het merk met lingerie en kinderkleding.

Het merk denkt niet dat er voor 2012 nog gewerkt zal worden aan een nieuwe kledinglijn voor vrouwen. Het huidige Lacroix team van 30 werknemers zal namelijk verder worden gereduceerd naar 12 mensen. De Lacroix boutiques gaan dicht en de meubels van de couturewinkels zullen eind mei worden geveild. Het modehuis denkt dat het goed is om een frisse start te maken en heeft er vertrouwen in er weer bovenop te komen.

Add Your Comment