Modeland is nog steeds niet moe van de Alice in Wonderland gekte. Want het lijkt erop dat Christian Louboutin zich voor zijn winter 2010 campagne heeft laten inspireerden door het sprookje.

De winter 2010 campagne van Christian Louboutin genaamd Winter Tales bestaat uit een achttal sprookjesachtige foto’s. Zo zien we op één van de kiekjes een vliegend konijn, kaarten, hoeden, kopjes en Louboutins voorbij komen. De foto is dan ook duidelijk door Alice in Wonderland geïnspireerd.

Maar Alice in Wonderland is niet het enige sprookje waaruit Christian Louboutin inspiratie putte. Zo doet de glazen stolp met daarin de schoen mij sterk denken aan Belle en het Beest en toont de onderwater gelopen kamer veel overeenkomsten met de Kleine Zeemeermin. En ook op de overige foto’s zie ik sprookjesachtige dingen, zoals een bos en muisjes.

Fotograaf Khuong Nguyen, die verantwoordelijk is voor de kiekjes, heeft een fantastische campagne voor het schoenenlabel neergezet. Ondanks dat ik het heel mooi vind om te zien hoe de schoen op de foto onderdeel wordt van de sprookjesachtige omgeving, vind ik de schoenen zelf iets minder geslaagd. Het zijn typische oude vertrouwde Christian Louboutins en met zo’n fantasierijke advertentiecampagne had ik ook wel iets creatievere schoenen verwacht.

Add Your Comment