Conny Groenewegen is de winnaar van de Dutch Fashion Awards 2011. De modeprijs werd gisteravond uitgereikt in Den Haag.

Vrijdag 4 november werd de vijfde editie van de Dutch Fashion Awards georganiseerd in de Grote Kerk in Den Haag. Nadat Iris van Herpen, de winnaar van vorig jaar, de show had geopend, onthulden de nieuwe kanshebbers, Hyun Yeu, Marcha Hüskes, Erik Frenken, Conny Groenewegen en Joline Jolink, ieder 15 creaties. Vervolgens werd Conny Groenewegen door de jury uitgeroepen tot de winnaar van de Dutch Fashion Awards 2011.

Winnaar Dutch Fashion Awards 2011

Volgens de vijfkoppige internationale modejury heeft Conny Groenewegen de Dutch Fashion Award ter waarde van 25.000 euro gewonnen omdat haar knitwear collectie CG de grootse kans maakt om internationaal door te breken. Naast de hoofdprijs won Groenewegen ook de International Fashion Incubator Award. Hiermee verdiende zij begeleiding van SpazioGenova voor het internationaal promoten van haar aankomende collecties.

Hyun Yeu mocht de derde prijs, de Dutch Fashion Incubator Award 2011, mee naar huis nemen. De ontwerper won hiermee begeleiding in de productie van een capsulecollectie die vervolgens verkocht wordt in een pop-up store in de Bijenkorf. Verder werden ook de Dutch Fashion Icon Femme en Homme uitgereikt. Deze gingen naar Elle Verhagen en Maarten Spruyt.

Add Your Comment