De Haute Couture Week voor zomer 2011 is in volle gang. Tijdens dit modespektakel onthulden Dior, Armani en Chanel hun nieuwe couture collectie.

De Haute Couture Week in Parijs staat garant voor de crème de la crème op modegebied. Voor de eerste 2 dagen van de Haute Couture Week stond de zomer 2011 collectie van Dior, Armani en Chanel op de planning.

Christian Dior


Voor de Dior couture zomercollectie van 2011 liet John Galliano zich inspireren door illustrator René Gruau die in de jaren 40 en 50 voor Dior werkte. Dit leidde tot gewaden waarin schilderachtig invloeden gecombineerd werden met een vleugje retro. De modellen schreden over de catwalk in adembenemende, volumeuze jurken van tule en zijde in de kleuren zwart, rood, wit en grijs aangevuld met pastels en nude tinten.

Armani Privé


Giorgio Armani presenteerde voor Armani Privé een futuristische techno collectie met een oriëntaalse inslag. Hoewel Giorgio vertelde dat hij geïnspireerd was door de glans van edelstenen, denk ik dat de designer zich voor deze collectie ook een beetje liet leiden door zijn samenwerking met Lady Gaga. De Armani couture vrouw is namelijk deze zomer gekleed in strakke, futuristische jurken en jasjes in metallic tinten variërend van groen tot rood en blauw.

Chanel


Chanel is altijd mijn favoriete show tijdens de Haute Couture Week, omdat het modehuis mooie en opvallende maar tegelijkertijd ook hele draagbare couture toont. Karl Lagerfeld koos voor zomer 2011 voor lichte en ietwat meisjesachtige collectie. Zo kwam er een parade van pastelkleurige jurken, strakke broeken, het bekende Chanel jasje en avondjurken bezaaid met lovertjes, veren en kristallen voorbij.

Foto’s via Style

Add Your Comment