Door alle bombarie rondom de Amsterdam Fashion Week 2011, vergeten we bijna dat Parijs deze week in de ban was van de Haute Couture Week voor zomer 2011. Hier presenteerde Elie Saab, Jean Paul Gaultier en Valentino hun nieuwste couture collectie.

Tijdens de Haute Couture Week zomer 2011 showen bekende modehuizen hun mooiste, maar vaak ook ondraagbare creaties die veelal lijken op kunstwerken. Na Dior, Armani en Chanel zijn ditmaal Elie Saab, Jean Paul Gaultier en Valentino aan de beurt om hun haute couture collectie te onthullen.

Elie Saab


Elie Saab toonde een haute couture collectie voor zomer 2011 die overladen was met romantiek. De adembenemend mooie avondjurken hadden een Victoriaanse uitstraling, maar oogde door het gebruik van hoge splits en een mooi decolleté minder kuis. De nadruk lag op verfijnde details zoals kralen, kant en borduurwerk. Qua kleuren koos Saab voor groen, roze, grijs en lila.

Jean Paul Gaultier


De haute couture zomercollectie van Jean Paul Gaultier is een mix van punk gecombineerd met Parijse glamour. Zo zagen we veel zwart en wit, jurken, broekpakken, kant, tule en ruches. De show werd afgesloten met een bruid. Op zich niets speciaals, was het niet dat de mooie bruid eigenlijk Andrej Pejic was, die vorige week nog meeliep tijdens mannenshow van Jean Paul Gaultier.

Valentino


Revolutionaire elegantie, dat is de term waar Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli hun Valentino haute couture collectie voor zomer 2011 mee omschreven. Op de catwalk verscheen een parade van prachtige jurken met zachte jaren 70 invloeden, versierd met kant, strikken, bloemen en ruches. Naast Valentino rood gebruikte het duo ook nude, taupe, mauve, en grijstinten.

Foto’s via Style

Add Your Comment