Daryl van Wouw wist een feestje te maken van het einde van de International Fashion Week in Amsterdam. Op 1 februari 2009 kwamen celebs, pers en andere fashionpeople samen in de Westergasfabriek om te genieten van zijn show. Ik wist twee plekken te bemachtigen en samen met een vriendin trad ik binnen in een overvolle ruimte waar twee goodiebags ons vriendelijk toelachten.

De collectie van Daryl was geïnspireerd op China, waar hij een eigen productiebedrijf runt. Het thema van zijn show werd al snel duidelijk bij binnenkomst: nostalgische, energierijke muziek in de Chinese sfeer. Vol spanning keek iedereen hoe de eerste modellen de catwalk betraden, gehuld in korte sweaterdresses met ‘Lian Pu’ prints, gebaseerd op Chinese operamaskers.

Chinese prints bleken algauw een dominante rol te vervullen. Dat uitte zich in de grafische print van de ‘Zhao Cai Mao’, de typerende kat met het zwaaiende pootje. Daarnaast wisten de gedrukte, gekleurde leggings ieders aandacht te trekken. In hoog tempo liepen de strakke modellen op de catwalk met leggings, gecombineerd met comfortabele rokken en dunne casual shirtjes.

Na zeven minuten zat ik als modeblogger te wachten op een spetterde afsluiter wat wel kenmerkend is voor Daryl. Helaas waren de lampiongevormde ‘Deng Long’ jurken de laatste couture stukken die Daryl showde. Met de gedachte in mijn achterhoofd dat Daryl goed kan werken met abstracte vormen en materiaal, waren deze jurken naar mijn mening minder uitdagend.

De afloop van de show gaf ons de gelegenheid om te socializen met andere Daryl-liefhebbers onder genot van een stuk taart en champagne. Tot slot hebben we enkele nieuwe collectiestukken weten te scoren in de speciale Gureilla store op locatie.
Al met al was het een geslaagde show met vernieuwende mode-elementen.

Add Your Comment