De ideale man

Hoe ziet jouw ideale man eruit? Deze vraag werd 1.050 Vlaamse vrouwen voor vergelegd door de Belgische krant Het Nieuwsblad. Zaken als een man moet trouw en grappig zijn, kunnen koken en klussen en niet te klein van stuk zijn, staan hoog op het verlanglijstje van de dames.

De Belgische vrouwen zijn het over één ding eens. Zij houden niet van kleine mannen. Een verpletterende 98,9 procent zet de onderdeurtjes meteen aan de kant. Ook tengere heren scoren met 1,6 procent slecht. De dames willen een stoere kerel met brede schouders, waar ze indien nodig eens goed op kunnen uithuilen. Ook een snor en een baard vallen minder goed in de smaak, slechts 5 procent van de vrouwen ziet wel iets in een behaard gezicht. En kaal zijn is bij 98,3 procent helemaal uit den boze.

Over het uiterlijk van de ideale man waren onze buurvrouwen het grotendeels met elkaar eens. Als er vervolgens gekeken wordt welke eisen zij stellen aan de man blijken er opeens een aantal generatieverschillen te bestaan. Slechts 33,7 procent van de oudere vrouwen verwacht dat hun man in het huishouden méér doet dan alleen zappen. Maar bij de jongere vrouwen verwacht meer dan de helft dat hun partner regelmatig de ramen lapt en stofzuigt.

Bij jongere dames gaat de liefde door de maag, 66 procent van de vrouwelijke twintigers wil een man die graag kookt. Ook moet hun man zelfstandig voor de kinderen kunnen zorgen en natuurlijk luiers kunnen verschonen. Daarnaast moet hij ook een beetje macho zijn en zijn hand niet omdraaien voor typische mannenklusjes, zoals vuilnisbakken buitenzetten en dingen repareren.

Heel verbazend vind ikzelf dat bij de jongere generatie Belgische vrouwen, naar eigen zeggen, geld niet zo’n rol speelt. Slecht 7,2 procent hecht belang aan het loonbriefje. Waarschijnlijk is dit onderzoek niet uitgevoerd onder de jongere shoppende vrouw in Antwerpen. Bij de oudere generatie daarentegen vindt 22,3 procent het salaris van hun partner wel heel belangrijk.

Om aan alle eisen van de dames te kunnen  voldoen, moet de ideale man ook nog kunnen dansen intelligent en vooral grappig zijn. Tot slot vinden bijna alle vrouwen dat hun man trouw moet zijn. Het verlanglijstje van de Belgische dames is aardig lang. Maar toch zijn ze ook weer niet op alle vlakken veeleisend. Zo hoeft seks bij Vlaamse vrouw maar tien minuten te duren en vind 84 procent naspel niet belangrijk. Dan blijft er tenminste meer tijd over om naar de tv te kijken en het huis aankant te maken.

Add Your Comment