Kate Middleton is vandaag getrouwd in een trouwjurk van Sarah Burton van Alexander McQueen. Natuurlijk wilde een heleboel designers maar al te graag wat zeggen over de jurk.

Prins William en Kate Middleton hebben elkaar vandaag hun jawoord gegeven in de Westminster Abbey in Londen. Kate droeg een jurk van de hand van Sarah Burton van het merk Alexander McQueen. Burton ontwierp een ivoren trouwjurk met een strak lijfje van kant. Daarnaast droeg Kate een tiara uit 1936 van Queen Elizabeth en een sluier van 2,7 meter.

Aangezien Kate’s trouwjurk al wekenlang het gespreksonderwerp is en het ontwerpen van de jurk in modeland werd gezien als een erebaan, wilde veel designers maar al te graag reageren op de jurk. En hoewel sommige designers Sarah Burton misschien benijden waren ze het over één ding allemaal eens: de trouwjurk van Kate Middleton was geweldig.

Bruce Oldfield

Zo liet Bruce Oldfield, de ontwerper van wie eigenlijk gedacht werd dat hij de trouwjurk van Kate Middleton zou ontwerpen, weten dat hij de jurk perfect vond passen bij Kate. Christian Lacroix voegde daar aan toe: “Ik vind de jurk erg mooi. Het ontwerp is veel simpeler dan ik had gedacht. Het is een combinatie van de jurk van Grace Kelly uit 1956 en van Queen Elizabeth uit 1947.”

Karl Lagerfeld

Natuurlijk had Karl Lagerfeld ook een mening over de trouwjurk en Kate. “Ze is erg elegant. De jurk is klassiek en gaat goed samen met het decor van de Westminster. De jurk doet me denken aan de bruiloft van Queen Elizabeth in de jaren 50,” deelde de Chanel ontwerper mee.

Viktor en Rolf

Ook Viktor en Rolf deden hun zegje over de jurk. “Kate’s jurk was elegant. Haar losse haar was prachtig en neutraal en de tiara was geweldig,” aldus het Nederlandse modeduo. Verder lieten Hubert de Givenchy, Elie Saab, Donatella Versace en Peter Copping van Nina Ricci weten dat zij de trouwjurk ook erg mooi vonden.

Heb je de bruiloft gemist? Bekijk The Royal Wedding

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=schQZY3QjCw[/pro-player]

Add Your Comment